top of page

ANGSTBEHANDLING

Angst hos børn

"Mit barn er angst for at dø",

Hvordan skal man som forældre tolke sit barns angstsymptomer?

At have angste børn er opslidende og kan vække stor frustration, skyldfølelse og bekymring hos forældrene. Da kan det være rart at hive angsten ned på den hylde hvor den hører til. Nemlig at angst er ikke farligt. Angst er en naturlig og sund grundfølelse, som hjælper med at passe på os selv og hinanden. Angst er ‘bare’ en følelse, og følelser går altid over igen. Men hvordan undgår vi så, at den kommer igen?

Angst kan opstå på baggrund af ubehagelige oplevelser i forskellige situationer. Angsten kan begynde som en plagsom uundgåelig tanke, og det kan være svært for barnet, at se at der er andre muligheder. De tanker der dukker op, er nødvendigvis ikke realistiske, men en slags falsk alarm. Ved at søge viden om angst, kan man lærer hvordan man undgår at forstærke angsten, men istedet normalisere den og dermed gøre den nemmere at håndtere.

Som forældre er det vigtigt at lære om forbindelsen mellem tanker og følelser, hvad der karakteriserer de angste, bekymrede tanker, deres baggrund og hvor de kommer fra. I kan lære grundlæggende metoder og strategier til at håndtere angsten og de bekymrede tanker. Som forældre kan I lære at gennemskue angsten og stille konkrete, målrettede krav, der tilgodeser angstens væsen.

Tænker du at dit barn har angst er du velkommen til at kontakte Rikke Vesterled til en snak om, hvordan I kan blive klædt på som familie, når angsten er flyttet ind hjemme hos jer.

Rikke samarbejder også med kommuner og skoler, både i familiebehandlingsopgaver, støttetimer i skoleregi samt supervision til lærere, pædagoger og andre fagpersoner som arbejder med angstproblematikker i deres hverdag. 

Rikke bruger en oplevelsesorienteret tilgang til angstproblematikker. 

BOOK EN

 BEHANDLING:

TLF. 28 71 98 48

bottom of page