ANGSTBEHANDLING
Angst kan opstå på baggrund af ubehagelige oplevelser i forskellige situationer. Angsten kan begynde som en plagsom uundgåelig tanke, og det kan være svært for barnet, at se at der er andre muligheder. De tanker der dukker op, er nødvendigvis ikke realistiske, men en slags falsk alarm. Ved at søge viden om angst, kan man lærer hvordan man undgår at forstærke angsten, men istedet normalisere den og dermed gøre den nemmere at håndtere, og med tiden minimere.
​​
Angst hos børn
​
Hvordan skal man som forældre tolke sit barns angstsymptomer?
At have angste børn er opslidende og kan vække stor frustration, skyldfølelse og bekymring hos forældrene. Da kan det være rart at hive angsten ned på den hylde hvor den hører til. Nemlig at angst er ikke farligt. Angst er en naturlig og sund grundfølelse, som hjælper med at passe på os selv og hinanden. Angst er ‘bare’ en følelse, og følelser går altid over igen. Men hvordan undgår vi så, at den kommer igen?
​
Som forældre er det vigtigt at lære om forbindelsen mellem tanker og følelser, hvad der karakteriserer de angste, bekymrede tanker, deres baggrund og hvor de kommer fra. I kan lære grundlæggende metoder og strategier til at håndtere angsten og de bekymrede tanker. Som forældre kan I lære at gennemskue angsten og stille konkrete, målrettede krav, der tilgodeser angstens væsen.
​
Tænker du at dit barn har angst er det væsentligt, at både du som forældre, og dit barn får de rette redskaber til, at bekæmpe angsten. Særligt metakognitiv terapi viser gode forskningsresultater, men behandlingen skal altid tilrettelægges efter den enkeltes angstsymptomer og behov.
Ønsker du at booke tid til angstbehandling, så vælg "metakognitiv terapi" under ydelse på bookingsiden, hvis du er voksen, eller dit barn er under 12 år.
​