PSYKOTERAPI

Hvem har gavn af psykoterapi?

Psykoterapi er for alle, som ønsker forandring fordi psykoterapi er så hjælpsomt i mange af livets vanskelige situationer. Der kan være tusinde årsager til, at du brug for hjælp til, at få skabt klarhed og ro i dit liv: Ondt i livet, vanskelige familieforhold, forældrerollen, utroskab, skilsmisse, sorg, mindreværd, spiseforstyrrelse, samarbejdsproblemer, mobning, stress, personlig udvikling, gøre op med gamle vaner og mønstre, generthed...

Bliver du lykkelig af psykoterapi?

Psykoterapi er ikke en “lykkepille” eller en garanti for evig lykke. Derimod kan psykoterapi hjælpe dig med at få en større bevidsthed om dig selv, dine reaktionsmønstre og dine måder, at være sammen med andre på. Du vil dermed blive bedre til at handle mere hensigtsmæssigt i dit liv. Psykoterapi kan dermed hjælpe dig til en større tilfredshed med dig selv og dit liv.

Den psykoterapeutiske metode

Gestaltterapien er en oplevelsesorienteret psykoterapi, der styrker den enkelte i at opleve sig selv som et unikt, levende og ansvarsbevidst væsen. Gestaltterapiens metode er enkel og virkningsfuld, en fremadrettet proces, der eksempelvis stiller spørgsmål som: "Hvad sker der?" - "Hvad mærker du?" - "Hvad ønsker du?" - "Hvad undgår du?" Gestaltterapiens psykodramatiske metode hjælper med til at synliggøre, forstå og integrere menneskets ubevidste sider, som f.eks. viser sig gennem drømme, fantasier, følelser og i forskellige kropslige spændingstilstande. Gestaltterapiens mål er at hjælpe den enkelte til at opdage egne ressourcer og integrere disse, at genfinde troen på sig selv samt tage ansvar for sit eget liv.

TIDLIGERE KUNDER FORTÆLLER:

"Jeg havde det dårligt, da jeg startede hos Rikke. Lav selvfølelse, problemer i mit kærlighedsliv og følte mig deprimeret og fastlåst i problemer, jeg ikke kunne løse. Jeg var kort sagt nede og følte mig grå og trist. Rikke var meget dygtig til at finde en rød tråd i mine problemer og til at præsentere alternativer, som VIRKEDE! Hun er meget engageret, empatisk og indlevende og giver også kærlige skub, som gav mig succesoplevelser og fik mig til at opdage andre måder at håndtere mit liv på"

Hanne, 53 år